Good Cause Rally

Good Cause Rally naar hoger plan in 2017 

De 12e editie van de Good Cause Rally vindt plaats in de zomer van 2017. Hiermee maakt we als stichting een ‘pas op de plaats’ en is er in 2016 geen evenement voor onze doelgroep. Wel vindt er in september van dit jaar een ‘drive in’ festiviteit plaats op het vliegveld Twente waarbij de plannen zullen worden onthuld voor het volgende jaar.

De stichting Good Cause Rally organiseert jaarlijks een bijzonder evenement voor circa 300 kinderen die met een ernstige ziekte te maken hebben. Het doel is om hen op deze dag hun zorgen en verdriet te laten vergeten. De stichting is in 2005 begonnen met een rondritje door het Twentse landschap. De Rally is in de loop van jaren uitgegroeid tot het professionele evenement ‘Festival of Speed’ waarbij het programma bestaat uit ‘wheels’ in de ochtend en ‘wings’ in de middag. De genodigde kinderen kunnen in de ochtend meerijden met exotische bolides zoals Ferrari, Porsche en Lamborghini’s en gaan ’s middag de lucht in met kisten van de Vliegclub Twente. Daarnaast is er een spannend randgebeuren met muziek en vermaak en wordt het feest opgeluisterd met een ‘fly by’ van twee Hawker Hunter straaljagers.

Door werkzaamheden met betrekking tot de infrastructuur van de luchthaven Twente kunnen we dit jaar niet ons evenement uitvoeren zoals we zouden willen. Deze veranderingen zullen blijvend zijn zodat we het programma voor de toekomst moeten aanpassen. De veranderingen brengen ook veel nieuwe mogelijkheden. De activiteiten  wat betreft het ‘programma in de lucht’ kunnen we namelijk sterk uitbreiden. Hiervoor zijn al gesprekken gaande met de directie van de luchthaven. Te denken valt aan een ‘fly in’ van toestellen vanuit andere luchthavens, rondvluchten met grotere vliegtuigen en een beperkte ‘airshow’. Het rijden met de sportwagens, vast onderdeel van de Rally, zal zeker blijven. Hiervoor wordt een alternatieve track gezocht vlakbij de luchthaven.

De stichting Good Cause Rally organiseert in september van dit jaar een feestelijke ‘drive in’ bijeenkomst in Hangar 11 van vliegveld Twente waar de plannen verder zullen worden onthuld. Deze bijeenkomst is bedoeld voor sponsoren, chauffeurs van de sportwagens en betrokkenen bij de organisatie en is daarom voor genodigden.

Wilt u meer informatie over de stichting Good Cause Rally? Wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op!

GCR_Logo_2011_FC
GCR-banner
Follow us!
Link to my Facebook Page
Link to my Rss Page
Link to my Twitter Page
Filmpje!