Good Cause Rally

Good Cause Rally stopt!

Na elf succesvolle edities is het bestuur van Stichting Good Cause Rally tot de conclusie gekomen dat voortzetting van de rally, gezien de nieuwe situatie op vliegveld Twente, geen haalbare kaart meer is. De infrastructuur van het vliegveld verandert dermate dat het handhaven van het spectaculaire programma, zoals onze gasten en bezoekers gewend zijn, niet meer haalbaar is. Daarnaast blijkt het moeilijk het kwaliteitsniveau en de veiligheid te handhaven met de vele nieuwe regels en alle wetgeving die in de loop van jaren zijn ontstaan.

De stichting is in 2005 begonnen met een rondrit met ernstig zieke kinderen door het Twentse landschap en de rally is in de loop van jaren uitgegroeid tot het professionele evenement ‘Festival of Speed’ op vliegbasis Twente, waarbij het programma traditioneel bestond uit het onderdeel ‘wheels’ in de ochtend en ‘wings’ in de middag. In de ochtend werden kinderen getrakteerd op rondritten in exclusieve bolides en waren en demonstraties met racewagens waaronder ook Formule 1. In de middag vlogen de kinderen mee met de Vliegclub Twente en konden ze genieten van bijzondere toestellen die voorbijvlogen waaronder twee Hawker Hunters die vanaf vliegbasis Leeuwarden een ‘fly by’ verzorgden.

De stichting Good Cause Rally kijkt terug op elf prachtige jaren waarbij samen met de Vliegclub Twente elk jaar weer een bijzonder evenement is neergezet, voor kinderen die met een ernstige ziekte te maken hebben. Het doel om hen een dag hun zorgen en verdriet te laten vergeten is elke keer opnieuw geslaagd en in al die jaren zijn er duizenden kinderen (en ouders) blij gemaakt.

Zonder de hulp van alle vrijwilligers, gezonheidsorganisaties (Hartstichting, VOKK en Jeugdreumavereniging), Vliegclub Twente, de vele sponsoren en natuurlijk alle rijders was het niet mogelijk geweest dit fantastische evenement al die jaren zo mooi en veilig te organiseren.

Dank gaat dan ook uit naar iedereen die zich in de afgelopen jaren op enige wijze heeft ingezet en heeft meegewerkt aan de Good Cause Rally.  Met trots kijkt het bestuur hierop terug; “het is mooi geweest!”.

GCR_Logo_2011_FC
Follow us!
Link to my Facebook Page
Link to my Rss Page
Link to my Twitter Page
Filmpje!